11 Aylık Bebek Gelişimi Kilosu ve Boyu

11 aylık bebek gelişimi

11 aylık bebek gelişimi süreçlerini sizler için derledik.Bebeğiniz artık 11 aylık ve 1 yaş gününe az bir zaman kaldı. Hazırlıklara şimdiden başladınız bile. Bu ayda bebeğiniz belki yürümeye başladı belki de yürüme çalışmaları yapıyor. İlk doğum günü heyecanına merhaba diyelim.

11 Aylık Bebek Neler Yapabilir?

11 aylık bebek gelişimi ile bebeğinizin yapabilecekleri. Artık bebeğiniz çok daha hareketli. Çevresinde gördüğü her şeyi keşfetmek istiyor. Dolayısıyla uzanma ve nesneleri eline alma isteği yüzünden evinizdeki güvenlik önlemleri geçen aylarda olduğu gibi bu aylarda da oldukça önemli. 11 aylık bebek gelişimi döneminde hareketlilik ile birlikte bebeğimizin güvenliği için dikkatli olmamız gerekir.


Çekmeceleri açabilir, sehpa üzerlerine uzanabilir. Emekliyor, tutunarak kalkıyor, sıralıyor ve nadir bebekler de bu ayda yürümeye başlıyor. Bazı bebekler ise yürüme çalışmaları yapıyor. Bebeğinizin yürümesini desteklemek için ona bu konuda yardımcı olacak oyuncaklar edinebilirsiniz. Evde çıplak ayakla yürüme çalışmaları yapması da tavsiye edilir.

11 aylık bebekler oyun oynamayı çok sever. Renklere olan ilgisi artmıştır. Etrafındaki renkli nesne ve oyuncaklara uzanmak isteyecektir. Aynı zamanda ebeveynleri ile oyun oynamak da bebekler için keyifli zaman geçirme ve öğrenme süreçleri açısından önemlidir. Karşılıklı top atma ve tutma, şakalar yapma gibi aktiviteler eğlenceli seçenekler arasındadır.

11 aylık bebeklerde müzikle dans etme sıklıkla görülür. Müzik bebeklerin ilgisini çeken eğlenceli aktivitelerin başında gelir. Ay ay bebek gelişimi ile ilgili bilgi almak isterseniz ay ay bebek gelişimi yazımızı okuyabilirsiniz.

BEBEK AYBOY ALT SINIRBOY ÜST SINIRKİLO ALT SINIRKİLO ÜST SINIR
7 Aylık62 cm75 cm6000 gr10200 gr
8 Aylık63 cm77 cm6300 gr10900 gr
9 Aylık65 cm79 cm6700 gr11300 gr
10 Aylık66 cm80 cm6950 gr11900 gr
11 Aylık68 cm82 cm7200 gr12200 gr
12 Aylık69 cm83 cm7450 gr12500 gr

11 aylık bebek dil gelişimi de hızla ilerlemeye devam ediyor. Baba, mama, dede gibi kelimeleri heceleyebilir. Artık sizi daha iyi anladığını da gözlemleyebilirsiniz. Bay bay, alkış gibi hareketleri yapabilir ve anlamlarını da bilir. Sizinle iletişimi iyice artan bebeğin kişilik özellikleri oluşmaya başlar. Öğretildiği zaman birkaç hayvan sesi çıkarabilir. Taklit yeteneği artar.

11 Aylık Bebek Ek Gıda Süreci

11 aylık bebek gelişimi ile beraber 11 aylık bebeklerde ek gıda alımı ile katı besinlerle tanışma iyice arttı. Bu dönemde tencere yemekleri dediğimiz kendi yediğimiz yemeklerin tadımına başlanabilir. Bebeğin anne sütüne devam etmesi tavsiye edilir. Güvenlik açısından kuruyemiş gibi boğaza kaçma tehlikesi olan besinler bir süre daha verilmemelidir.

İnek sütü, bal gibi alerjen gıdaların da bir yaşından önce verilmesi istenmez. Taze besinlerin ve mevsim sebze ve meyvelerinin verilmesi bebeğin gelişimi açısından çok önemlidir. Bebeğinizin reddettiği gıdaları ona zorla vermeye çalışmamalısınız. Daha sonra tekrar denemelisiniz.

11 aylık bebeklerde gece uykusu sırasında beslenme kesilmiş olması beklenir. Bebeğin gece uykusuna erkenden geçmesi ve sabaha kadar uyuması önemlidir. Gün içerisinde ise iki kere uyuması normaldir.

Bunlarda İlgini Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir