6 Aylık Bebek Gelişimi Kilosu ve Boyu

Bebeğiniz artık 6 aylık ve oldukça hareketlendi. 6 aylık bebek gelişimi ‘nde bu ay için en önemli yeniliklerden biri ise ek gıda başlangıcıdır. 6 aylık bebek neler yapar?  Bu sorunun cevabı bebekten bebeğe değişmekle birlikte bilişsel, sosyal ve duygusal olarak gelişimler göstermesi beklenir.

6 Aylık Bebek Neler Yapabilir?

6 aylık bebek gelişimi - 6 aylık bebek kilosu ve boyu

6 aylık bebek gelişimi ‘ne baktığımızda 6. ay ile birlikte bebeğinizin nörolojik gelişimi zamanla artıyor. Çok daha kuvvetli. Dönebilir ve yüzüstü yatarken ellerinden kuvvet alarak oturabilir. Küçük cisimleri tutabilir.


Sosyal ve duygusal olarak da gelişen bebek artık yabancıyı ayırt edebilir. Yabancı ortamlardan ve kişilerden rahatsızlık duyabilir. Bakım verenlerini tanır ve onlara tepki verir. Örneğin annesinin yüzü güldüğünde bebeğinde tepki vermesi beklenir. Yani artık duygulara iyiden iyiye yanıt vermeye başlamıştır.

Bilişsel gelişimi de artmıştır ve ismine bakması beklenir. Desteksiz oturabilir. Bazı bebekler için bu süre 7. aydır. Çevresinde hareket eden nesnelere uzanmak ister ve bakar. Eline verdiğiniz nesneleri ağzına götürmek isteyecektir. 6. Ay ile uyku süresi de artacaktır. 

6. ayda pek çok bebek diş çıkarır. Bu süreçte ateş, ağızda sulanma gibi belirtiler görülebilir. Ona diş kaşıyıcı verebilirsiniz. Bu onu rahatlatacaktır. Güvenli bir uyku için sırtüstü yatırmanız tavsiye edilir. Aynı zamanda yatakta herhangi bir nesne olmamalıdır.

Yapılması gereken 6. ay aşıları bulunmaktadır. Dil gelişimi açısından agulamada artış gözlemlenir. Yani artık farklı sesler de çıkarabilir. Bebeğiniz yavaş yavaş emekleme çalışmalarına da başlayacaktır.

Unutulmaması gereken ise her bebeğin farklı olabileceğidir. Bu dönemi keyifle geçiren ve mutlu olan annenin bebeği de doğru orantılı olarak mutlu olacaktır.

6 aylık bebek gelişimi sürecinde aşı takvimi takip etmemiz gerekir. 6 Aylık Bebek aşı takvimine buradan ulaşabilirsiniz.

6 Aylık Bebek Kilosu ve Boyu Ne Olmalı

Tüm annelirin 6 aylık bebek gelişimi için en çok merak ettiği konu bebek kilosu ve boyu ne olmalı oluyor. Bebeğimin gelişimi iyi mi diye merak ediyorsanız bebeğinizin kilosu ve boyu için alt ve üst sınırları aşağıdaki tablodan kontrol edebilirsiniz. Unutmayın ki en doğru bilgiyi doktorunuz verecektir. Doktorunuza 6 aylık bebek kilosu ve boyu için olması gereken değerleri sorabilirsiniz.

BEBEK AYBOY ALT SINIRBOY ÜST SINIRKİLO ALT SINIRKİLO ÜST SINIR
5 Aylık58 cm70 cm5100 gr9000 gr
6 Aylık60 cm73 cm5500 gr9600 gr
7 Aylık62 cm75 cm6000 gr10200 gr
8 Aylık63 cm77 cm6300 gr10900 gr
9 Aylık65 cm79 cm6700 gr11300 gr
6 Aylık Bebek Gelişimi Kilosu ve Boyu

6 Aylık Bebek Ek Gıda Başlangıcı

6. ay yeni bir serüvenin başlangıcı. Mama sandalyeniz, önlüğünüz ve ek gıda alışverişi listeniz tamam.

Aklınızda pek çok soru olması normal. Küçük gurmeniz tadım yaptığı besinleri başlangıçta reddedebilir. Ancak daha sonra mutlaka tekrar denemelisiniz ve aynı gün içinde asla ısrarcı olmamalısınız. Porsiyonlarını bitirmesi için onu zorlamamalısınız.

Bu dönemde hala anne sütü alıyor olmasını bekleriz. Meyve ve sebze püreleri, ev yoğurdu başlangıç için iyi alternatifler olabilir. Tuz ve şeker verilmesi kesinlikle istenmez. 6. Ay ile birlikte kilo alımının azalması ise normaldir.

Bunlarda İlgini Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir