8 Aylık Bebek Gelişimi Kilosu ve Boyu

Her ay yeni heyecanlarını keşfettiğiniz bebeğiniz 8 aylık oldu bile. Artık kendini ifade etmeye başladı. Peki, 8 aylık bebek gelişimi sürecinde bizi neler bekliyor? Sinirli ve sevinçli sesler çıkarabiliyor. Sizin yüz ifadenizi anlıyor ve ona uygun tepkiler veriyor. Aranızdaki iletişim iyice arttı.

Bu dönemde bebeğin gece uykularının uzaması istenir. Dolayısı ile gece beslenmelerini kademeli olarak kesebilirsiniz. 8 aylık bebek gelişimi ‘nde bebeğinizin aşısı yoktur. Diş çıkarma bu dönemde de devam edecektir. Diş çıkarma ile birlikte hafif ateş ve ağızda sulanma görünmesi normaldir.


8. Ay ek gıda artışı ile birlikte bebeğinizde kabızlık da gözlemleyebilirsiniz. Diş çıkarma sürecinde ona destek olmalısınız. Sizin varlığınız onun için son derece önemlidir. Yabancıyı bilmesi ve çekinmesi de normaldir.

Yeni ayla birlikte bebeğiniz daha da meraklı. Seslere tepki vermesi ve başını çevirip o yöne bakması beklenir. Yere ilgisini çeken bir oyuncak, nesne konulduğunda ona doğru hareketlendiğini gözlemleyebilirsiniz. Keşfetmeyi çok seven bebek inanılmaz meraklıdır. Çevresindeki her şeye dokunmak isteyecektir. Başparmağını da kullanmaya başlayacaktır. Ayaklarını daha sağlam basabilir. Halkaları birbirine geçirebilir.

8 aylık bebek gelişimi kilosu boyu

8 aylık bebek gelişimi ‘nde 8. ay bebeğin dil ve beyin gelişimi açısından oldukça önemlidir. Onunla mutlaka konuşmalısınız. Ona şarkılar söyleyerek hem iletişiminizi kuvvetlendirip hem de onun dil gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Onun da kızgınlık, sevinç gibi duygu içeren sesler çıkardığını gözlemleyebilirsiniz. İsmini bilir ve ismini seslendiğinde de bakması beklenir.

BEBEK AYBOY ALT SINIRBOY ÜST SINIRKİLO ALT SINIRKİLO ÜST SINIR
7 Aylık62 cm75 cm6000 gr10200 gr
8 Aylık63 cm77 cm6300 gr10900 gr
9 Aylık65 cm79 cm6700 gr11300 gr
10 Aylık66 cm80 cm6950 gr11900 gr
11 Aylık68 cm82 cm7200 gr12200 gr
12 Aylık69 cm83 cm7450 gr12500 gr

Bazı bebekler 8. ay ile birlikte emeklemeye başlar. Onu emekleme ve yürüme çalışmaları için desteklemelisiniz. Emekleme önce geri geri sonra ileri şeklinde olabilir. Oldukça hareketlenen bebeğiniz için ev güvenlik önlemleri de arttırılmalıdır. Sıcak içecekleriniz, dolap içleri, çekmeceler ve küçük nesneler tehlike oluşturacak durumlardır. Bunların önene geçmek için küçük kâşifinizi yalnız bırakmamalı ve onun için güvenli ortamlar oluşturmalısınız.

8. ay bebek dil gelişimi devam ediyor. Ondan  ‘ma-ma, ba-ba’ gibi daha anlamlı heceler duyabilirsiniz. Artık kendini ifade etmeye başladı. Onu anlamaya çalışmalısınız. Persentil eğrisine göre büyümesi devam ediyor.

8. Ay boy kilo bilgileri doktorunuzun takibindedir. Bebeğin beyin gelişimi ve dil gelişimi açısından televizyon, telefon ve tablet gibi teknolojik cihazlardan uzak tutmalısınız.  Merak ettiğiniz ve kafanıza takılan durumları doktorunuzla paylaşarak bilgi alabilirsiniz.

Bunlarda İlgini Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir